2 februari 2014

Skördebröd

Ingredienser
Ca 8 st Frallor

3 dl grahamsmjöl
5 dl vatten
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
1 msk salt
1 msk sirap
7-8 dl vetemjöl

Gör så här
  • Sätt ugnen på 200 grader 
  • Koka vattnet medan du måttar upp grahamsmjölet i en bunke. 
  • Häll det kokande vattnet över mjölet. Låt det verkligen svalna till 37 grader.
  • När det har svalnat smular du ner jästen och häller i olja, salt, sirap och nästan all vetemjöl. 
  • Arbeta degen smidig och låt jäsa i bunke med bakduk över i 40 minuter. 




  • Ta upp degen och knåda den ordentligt. 
  • Ta undan en liten bit av degen om du vill dekorera frallorna senare. 
  • Gör 8 frallor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper på. 
  • Gör axblommor med degen ni tog bort tidigare. (Valfritt jag har inte gjort det)
  • Låt jäsa ytterliga 20 minuter under bakduk. 

  • Grädda i ca 15 minuter i 200 grader. 
  • Är du osäker på om dom är klara så kan du knacka bullarna i botten. Låter dom ihåliga är dom klara. 
  • Låt svalna på bänken/galler. Och det går utmärkt att frysa brödet. 
Inte helt släta, men fruktansvärt goda. 


Så gott med gurka och aromat på eller mellan är det ju




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar