Ingredienser
Ca 8 st Frallor
3 dl grahamsmjöl
5 dl vatten
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
1 msk salt
1 msk sirap
7-8 dl vetemjöl
5 dl vatten
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
1 msk salt
1 msk sirap
7-8 dl vetemjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Koka vattnet medan du måttar upp grahamsmjölet i en bunke.
- Häll det kokande vattnet över mjölet. Låt det verkligen svalna till 37 grader.
- När det har svalnat smular du ner jästen och häller i olja, salt, sirap och nästan all vetemjöl.
- Arbeta degen smidig och låt jäsa i bunke med bakduk över i 40 minuter.
- Ta upp degen och knåda den ordentligt.
- Ta undan en liten bit av degen om du vill dekorera frallorna senare.
- Gör 8 frallor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper på.
- Gör axblommor med degen ni tog bort tidigare. (Valfritt jag har inte gjort det)
- Låt jäsa ytterliga 20 minuter under bakduk.
- Grädda i ca 15 minuter i 200 grader.
- Är du osäker på om dom är klara så kan du knacka bullarna i botten. Låter dom ihåliga är dom klara.
- Låt svalna på bänken/galler. Och det går utmärkt att frysa brödet.
Inte helt släta, men fruktansvärt goda. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar