3 Ägg
2 dl strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 Apelsin
1 dl Mjölk
100 g Smör
3½ dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
3. Riv skalet på apelsinen, pressa ur saften och blanda ner i äggsmeten.
4. Smält smöret och rör ner mjölken. Rör ihop med äggsmeten.
5. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och vänd ner i smeten försiktigt.
6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smeten och grädda dom i mitten av ugnen. Grädda tills det inte fastnar något på stickan. Tid varierar på hur stora man gör.
7. Låt svalna helt innan du spritsar på frostingen.
Chokladfrosting
115 g Mjukt Smör
250 g Florsocker
2 tsk Kokande Vatten
Kakao
Gör så här:
1. Vispa smöret fluffigt.
2. Ha i florsocker lite i taget under omvispning.
3. Tillsätt vattnet och ha i önskad mängd kakao. Jag skriver inget mått på kakaon. En del vill ha mörk och en del ljus. Så ha i efter tycke och smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar