2 februari 2014

Citroncupcake med lakritssmörkräm


(Jag har gjort minimuffins och det blev ca 44st)
Citroncupcake
3 Ägg
2½ dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
100g Smör
1 dl Mjölk
3½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
Skal och saft från en citron

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft från citronen.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna 2/3 med smet.
7. Grädda i ugnen i ca 10 min.

Formarna är från Lagerhaus. Så söta!



Lakritssmörkräm
200g Rumsvarmt Smör
2 Äggulor
3 dl Florsocker
2 Rågade tsk Vaniljsocker
4 tsk Lakritspulver

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna i en bunke och vispa ihop det ordentligt.
2. Spritsa på cupcakesen/minimuffinsarna


Jag hade på lite lakritsströssel också. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar