(Smeten räckte till ca 16 st i min plåt)
Ingredienser
3 Ägg
2½ dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
100g Smör
1 dl Mjölk
3½ dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
Skal och saft från 1 Citron
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna 2/3 med smet.
7.Grädda i ugnen i ca 15 min. Låt svalna
Chokladcupcakes
(Smeten räckte till ca 12 st i min plåt)
Ingredienser
50g Smör, rumstempererat
1½ dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 Ägg
1 dl Varmt vatten
½ dl Kakao
2 1/4 dl Vetemjöl
1 nypa Salt
1½ tsk Bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa smör och socker krämigt. tillsätt ägg och vispa poröst.
3. Mät upp 1 dl varmt vatten i en bunke, tillsätt kakao och vispa tills det löst sig helt.
4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
5. Vänd ner kakao blandningen och de torra ingredienserna i äggsmeten och rör försiktigt.
6. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll med 3/4 med smet. Grädda ca 10 min.
7. Låt cupcakesen svalna helt innan du dekorerar dom med frosting.
Vit chokladfrosting
Ingredienser
200g Vit choklad
200g Philadelphiaost eller annan färskost
Florsocker efter behag
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Blanda i Philadelphiaosten.
3. Blanda i florsocker efter behag, tills du får den konsistens som du vill ha på frostingen.
4, Blanda i hushålls färg om du vill ha någon färg på den.
Citronfrosting
Ingredienser
115g Mjukt Smör
250g Florsocker
2 tsk Kokande Vatten
2 tsk Citronskal (Jag tog bort vattnet och hade i saft från en halv citron)
Gör så här:
1. Vispa smöret fluffigt.
2. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispningen.
3. Tillsätt vattnet och citronskalet. (Här hade jag i saften från citronen istället och hushållsfärg)
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar