6 februari 2014

Choklad och lakritscupcake med vaniljfrosting

Choklad och lakritscupcake
100 g Smör
1 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
2 msk Lakritspulver
1 tsk Bakpulver
3 st Ägg
2 dl strösocker
1 dl Mjölk

Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Mät upp och blanda mjöl, kakao, lakritspulver och bakpulver.
3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.
5. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
6. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 min.
7. Låt svalna.


Vaniljfrosting
115 g Mjukt Smör
250 g Florsocker
2 tsk Kokande Vatten
1 tsk Vaniljessens

Gör så här:
1. Vispa smöret fluffigt.
2. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning.
3. Tillsätt vattnet och vaniljessensen. Även färg om man vill ha frostingen färgad.

Jag gjorde cupcakes i en plåt från Lagerhaus.

Hade på lite lakritsströssel så man kunde skilja på dom. Som om man inte kunde det på frostingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar