2 februari 2014

Mjuk Äppelkaka


Ingredienser
250g Rumstempererat smör
3 dl Socker
3 Ägg
4 dl Vetemjöl
3 Syrliga äpplen
Kanel & Socker

1. Ställ ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst.

2. Tillsätt sedan äggen, ett i taget så det blandas ordentligt med smöret och sockret. Rör till äggen har gått in i smöret ordentligt. Rör ner vetemjölet och rör tills det blir en slät smet.

3. Smöra en springform och bröa den med ströbröd. Skala och kärna ur tre äpplen och dela i så stora bitar du vill ha.

4. Häll smeten i formen och tryck ner äpplebitarna lätt i smeten. Blanda lite kanel och socker i en skål. Strö kanel och socker över hela kakan.

5. Grädda i ca 1 timme på nedersta falsen i ugnen.



Den gick hem hos bror och mamma i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar