2 februari 2014

Fejkade Brownies

Ingredienser
150 g Smör
0,75 dl Kakao
3 st Ägg
3 dl Strösocker
0,5 tsk Bakpulver
2,5 dl Vetemjöl

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 150 grader. Ta fram en ugnsform ca 20x35 cm och smörj och bröa den eller klä den med bakplåtspapper. 

2. Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon och rör tills det blir en slätsmet utan klumpar. Låt svalna. 

3. Vispa ägg och socker till en ljus och pösig smet. Använd gärna elvisp! 

4. Vispa ner bakpulvret så det blir jämnt fördelat. Vispa ner chokladblandningen, och till sist mjölet. 

5. Häll smeten i ugnsformen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. 

6. Låt kakan svalna ca 5 min. Skär den i rutor. 

       Förvara kakorna i en burk med bakplåtspapper mellan lagren. 


Dom här var första omgången. Och jag hade i nötter men tyckte dom blev torra och tråkiga. 
Andra gången gjorde jag en dubbelsats i något större form, och utan nötter. Dom blev lite tjockare och mycket saftigare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar