Ingredienser:
3 Äggvitor
2 dl Strösocker
1 krm Ättika
Gör så här:
- Separera äggvitorna från gulan och häl i en bunke. Dock inte en plastbunke.
- Vispa kraftig med elvisp till ett fast skum uppstår, ca 2 min.
- Tillsätt ättikan och vispa i ca 1 min till.
- Rör ner sockret lite i taget under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna.
- Fortsätt vispa tills det blir tillräckligt hårt så du kan vända bunken upp och ner.
- Du kan ha i karamellfärg för att färga marängerna, eller 2-3 msk chokladsås för chokladmaränger.
- Spritsa eller använd skedar för att klicka ut maränger i valfri storlek på bakplåtspapper. Jag gjorde ganska små så dom blir krispiga rakt igenom. Gör man små blir det ca 60 st.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 60 min på 125 grader. Plocka ut och provsmaka en för att se om dom är klara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar