2 februari 2014

Maränger


Ingredienser:
3 Äggvitor
2 dl Strösocker
1 krm Ättika

Gör så här:

  • Separera äggvitorna från gulan och häl i en bunke. Dock inte en plastbunke. 
  • Vispa kraftig med elvisp till ett fast skum uppstår, ca 2 min. 
  • Tillsätt ättikan och vispa i ca 1 min till. 
  • Rör ner sockret lite i taget under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. 
  • Fortsätt vispa tills det blir tillräckligt hårt så du kan vända bunken upp och ner. 
  • Du kan ha i karamellfärg för att färga marängerna, eller 2-3 msk chokladsås för chokladmaränger. 
  • Spritsa eller använd skedar för att klicka ut maränger i valfri storlek på bakplåtspapper. Jag gjorde ganska små så dom blir krispiga rakt igenom. Gör man små blir det ca 60 st. 
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 60 min på 125 grader. Plocka ut och provsmaka en för att se om dom är klara. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar