Ingredienser
6 äggvitor
3 dl strösocker
100g hasselnötter
50g snabbmarsanpulver
Fyllning:
4 dl vispgrädde
400g bär t ex hallon och blåbär, spara några till garnering
Garnera med:
Vispgrädde
Bär
- Vispa äggvitorna till ett hårt skumm. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och vispa till en maräng. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda ner hälften av hasselnötterna och marsanpulvret i äggvitorna.
- Bred ut smeten i en långpanna som är 30x40 cm, med ett bakplåtspapper i botten.
- Strö över resten av hasselnötterna och grädda marängen strax under mitten i ugnen i 20 min. Stjälp upp marängen på ett bakplåtspapper och lossa bakplåtspappret i "botten". Låt svalna.
- Fyllning:Vispa grädden och bred på nästan all grädde över maränbottnen. Strö över nästan alla bär, spara några till garnering och rulla ihop marängen från långsidan (Som rulltårta). Lägg rullen, med skarven ner, på ett fat och garnera med resten av grädden och bären.
Bild och recept är från hemmets Journal nr 11/2013. Jag använde bara jordgubbar och det blev såååå gott!! Men använd vad ni än är sugna på. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar