KARLSBADERDEG
20-25 normalstora bullar
50g Jäst
250g Kall mjölk
700g Vetemjöl
100g Strösocker
15g Bakpulver
2 Ägg
5g Salt
200g Rumstempererat smör
SMÖRFYLLNIG
200g Rumstempererat smör
200g Florsocker
20g Vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
- Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser utom smöret.
- Bearbeta degen i maskin eller för hand i ca 5 min och tillsätt sedan smöret klickvis.
- Bearbeta degen igen i maskinen i ca 10 min eller för hand i 15-20 min, tills den är elastisk och följsam. Gör gärna ett glutentest.
- Låt degen vila i 10 min. Därefter kan du börja forma den.
- Vispa ingredienserna till fyllningen till en slät kräm.
- Lägg degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar.
- Kavla ut en del i taget till en 3-4 mm tjock rektangel med en kortsida som mäter ca 40 cm.
- Bred på fyllningen och vik degen på mitten, från långsidan.
- Jämna till med kavel.
- Skär degen i 10-15 mm tjocka remsor från kortsidan.
- Forma dem till kringlor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper på.
- Dra lite i kringlorna så dom blir jämna.
- Låt jäsa i ca 1 timme i rumstemperatur.
- Grädda kringlorna i 225 grader i 8-10 min.
- Pensla kringlorna med smält smör och doppa i strösocker.
Inte så fina men goda! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar