2 februari 2014

Bunkebergs Sockerkringlor


KARLSBADERDEG
20-25 normalstora bullar

50g Jäst
250g Kall mjölk
700g Vetemjöl
100g Strösocker
15g Bakpulver
2 Ägg
5g Salt
200g Rumstempererat smör


SMÖRFYLLNIG
200g Rumstempererat smör
200g Florsocker
20g Vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

  • Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser utom smöret. 
  • Bearbeta degen i maskin eller för hand i ca 5 min och tillsätt sedan smöret klickvis.
  • Bearbeta degen igen i maskinen i ca 10 min eller för hand i 15-20 min, tills den är elastisk och följsam. Gör gärna ett glutentest. 
  • Låt degen vila i 10 min. Därefter kan du börja forma den. 
  • Vispa ingredienserna till fyllningen till en slät kräm.
  • Lägg degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar. 
  • Kavla ut en del i taget till en 3-4 mm tjock rektangel med en kortsida som mäter ca 40 cm. 
  • Bred på fyllningen och vik degen på mitten, från långsidan. 
  • Jämna till med kavel. 
  • Skär degen i 10-15 mm tjocka remsor från kortsidan.
  • Forma dem till kringlor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper på. 
  • Dra lite i kringlorna så dom blir jämna. 
  • Låt jäsa i ca 1 timme i rumstemperatur.
  • Grädda kringlorna i 225 grader i 8-10 min. 
  • Pensla kringlorna med smält smör och doppa i strösocker. 


Inte så fina men goda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar