5 oktober 2014

Morotkakstårta

Ingredienser 
4 Ägg
4 dl Strösocker
200g Smält smör
6 dl Rivna morötter
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
1 tsk Kanel
1 tsk Kardemumma

Glasyr
200g Philadelphiaost
150g Mjukt smör
3 dl florsocker
3 tsk Vaniljsocker

Gör så här: 
1. Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Rör ner smör och sedan mjölet. Sedan rör du ner dom övriga torra ingredienserna.
3. Rör till sist ned morötterna.
4. Smöra formen du vill baka kakan i. Jag tog två springformar med 18 cm i diameter.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader. prova med sticka, inget ska fastna på stickan. Låt svalna.
6. Gör glasyren. Ha i ingredienserna till glasyren i en bunke och vispa ihop.
7. Jag valde att ha bottnarna som dom var, alltså delade jag dom inte. Jag körde med två delar med glasyr mellan. Om du ska spritsa så låt glasyren stå i kylen ett bra tag innan. Annars rekommenderas att breda ut den med slickepott/palett.

Inte den snyggaste men den smakade bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar