Jag hade vanlig tårtbotten i den här, och är lätt att göra. Recept på tårtbotten hittar ni här.
Jag använder alltid en springform med en diameter på 18 cm.
Limemoussen fick bli fyllning.
Limemousse
1 dl Pressad Limesaft Av 4 Limefrukter
3 Gelatinblad
4 dl Vispgrädde
2 dl Creme Fraiche
2 dl Matlagningsyoghurt
1½ dl Socker
3 tsk Rivet Limeskal
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm limesaften och lägg i gelatinet. Rör om tills gelatinet smält. Ställ sedan åt sidan.
2. Vispa grädden fluffig men inte för hårt.
3. Vispa Creme Fraiche, matlagningsyoghurt och socker i en annan bunke på låg hastighet tills sockret löst sig. Rör sedan ned limeskalet
4. Rör i limesaften och rör sedan ner grädden med en slev.
5. Ställ i kylen och låt stå minst 2 timmar.
Polkgrisen fick bli i form av smörkräm. Jag höftar när jag gör smörkräm nu för tiden. lika så när jag gjorde denna. Så ni får göra det samma.
Polkagrissmörkräm
Mjukt Smör
Polkagrisar
Florsocker
Pepparmint
Gör så här:
1. Jag började med att krossa polkagrisar i blendern. Jag hade två stänger hemma så dom fick det bli. Jag körde dom tills det blev någon blandning av pulver och små små bitar.
2. Vispa smöret lite luftigt med elvispen. Ha sedan i polkagriskrosset och florsocker tills du får den så tjock du vill ha den.
3. Skulle du inte vara nöjd med smaken kan man droppa i lite lite pepparmint. Jag hade i en lite liten skvätt. Men man får vara försiktigt så man inte har i för mycket.
4. Sen är det bara att klä tårtan med smörkrämen.
Spiraler av polkagris fick bli toppingen. |
Jag blev nöjd med utseendet av tårtan. Men just då var jag mer sugen på morotkakstårtan, som jag även gjorde då. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar