6 oktober 2014

Pavlova Med Lemon Curd

Lemon Curd

Ingredienser
3 Citroner
1,5 dl Strösocker
50g Smör
1 msk Maizena (majsstärkelse)
2 Ägg
2 Äggulor

Gör så här:
1. Gör rent citronerna och torka dom. Koka upp citronsaft från två citroner och rivet skal från alla tre, ihop med socker och smör. Sila av vätskan. Jag gillar att ha skalen kvar så jag silade inte.
2. Blanda ut maizena med saften från den tredje citronen och rör ner i vätskan.
3. Vispa samman äggen och rör ned i vätskan. Sjud tills citronkrämen tjocknar.
4. Häll över i en ren skål och låt curden svalna.


Marängbotten

Ingredienser
5 Äggvitor
2,5 dl strösocker
1 krm Ättika

Gör så här:
1. Börja med att vispa äggvitan till skum. Ha sedan i lite socker i taget. Ha till sist i ättikan.
2. Vispa tills det är hårt och du kan vända på burken utan att det rinner ur.
3. Rita en cirkel på bakplåtspapper i den storleken ni vill ha. Jag gjorde en cirkel med 26 cm i diameter.
4. Gör en skålad variant på valfritt sätt. Jag använde slickepott och försökte. Spritsa hade nog varit lättare.
5. Grädda längst ned i 125 grader i ca 1,5 timme.


Inte den vackraste men den smakade bra. Jag fyllde den sedan med Lemon Curden och spritsade grädde på den. Öste på med frukten och dekorerade med lite tempererad choklad.  
Så blev det och den gick åt. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar