22 maj 2014

RabarberCurd

Ingredienser
1500g Rabarber (helst en röd/rosa sort)
4,5 dl Vatten
7,5 dl Strösocker
6 Ägg
150g Smör

Gör så här:
1. Skala och skiva rabarbern.
2. Koka rabarbern och vatten till ett mos.
3. Använd stavmixer för att få det till en slät smet.
4. Häll över i en bunke i rostfritt stål och tillsätt äggen och sockret. Rör ordentligt.
5. Sätt bunken i vattenbad. Rör runt hela tiden tills det blir en kräm ca 15 min. Det får inte bli för varmt.
6. Lyft av bunken från värmen och kör ett varv till med stavmixern om den inte är riktigt slät.
7. Ha i smöret i små klickar och vispa tills dom har smält. Förvara i kylen.

Jag hade ingen rosaröd sort, så jag hade i lite röd hushållsfärg. 

Tre stora burkar blev det. Som alla ska ges bort, 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar