140g Polkagrisar
3 dl Vispgrädde
Gör så här:
1. Krossa polkagrisarna på valfritt sätt. Jag tog en påse och kötthammaren.
2.Värm grädde och polkagrisar tills dom har smält på låg värme. Grädden ska helst inte koka.
3. Häll över i en bunke och ställ in i kylen. Låt stå i minst 5 timmar. Helst ska det stå över natten.
4. Vispa som vanlig grädde och njut.
12 stora
Kladdkakecupcake
4 Ägg
6 dl Strösocker
250 g Smör
5 dl Vetemjöl
4 tsk Vaniljsocker
8 msk Kakao
Gör så här:
1. Rör samman ägg och socker.
2. Smält smöret och ha i det.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd i det i smeten. Blanda noga.
4. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna.
5. Värm ugnen till 175 grader och grädda tills ytan uppe på har spruckit.
6. Dom ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten, dom stelnar lite när dom svalnar.
Plåten är av märket Wilton och formarna är från Lagerhaus. |
Inte den snyggaste spritsningen men gott. |
Hann inte ta bättre bilder. Fick be värdinnan att ta dom två sista bilderna dagen efter. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar