5 oktober 2014

Stora Kladdkakecupcake Med Polkagrisfluff

Polkagrisfluff    (Bör göras kvällen innan)
140g Polkagrisar
3 dl Vispgrädde

Gör så här:
1. Krossa polkagrisarna på valfritt sätt. Jag tog en påse och kötthammaren.
2.Värm grädde och polkagrisar tills dom har smält på låg värme. Grädden ska helst inte koka.
3. Häll över i en bunke och ställ in i kylen. Låt stå i minst 5 timmar. Helst ska det stå över natten.
4. Vispa som vanlig grädde och njut.


12 stora
Kladdkakecupcake
4 Ägg
6 dl Strösocker
250 g Smör
5 dl Vetemjöl
4 tsk Vaniljsocker
8 msk Kakao


Gör så här:
1. Rör samman ägg och socker.
2. Smält smöret och ha i det.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd i det i smeten. Blanda noga.
4. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna.
5. Värm ugnen till 175 grader och grädda tills ytan uppe på har spruckit.
6. Dom ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten, dom stelnar lite när dom svalnar.


Plåten är av märket Wilton och formarna är från Lagerhaus. 


Inte den snyggaste spritsningen men gott. 


Hann inte ta bättre bilder. Fick be värdinnan att ta dom två sista bilderna dagen efter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar