22 maj 2014

Lakritscupcake med citronfrosting

Lakritscupcake
3 Ägg
2 dl strösocker
1 dl Mjölk
100 g Smör
3½ dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
Lakritspulver efter tycke och smak

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Smält smöret och rör ner mjölken. Rör ihop med äggsmeten.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och vänd ner i smeten försiktigt.
5. Smaksätt med lakritspulver. Jag hade i ganska mycket eftersom jag älskar lakrits,
6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smeten och grädda dom i mitten av ugnen. Grädda tills det inte fastnar något på stickan. Tid varierar på hur stora man gör.
7. Låt svalna helt innan du spritsar på frostingen.

Citronfrosting
Smör
Florsocker
Citron eller citronarom
Kokande vatten

Gör så här:
1. Vispa smör fluffigt.
2. Ha i lite florsocker i taget så du märker hur tjock den håller på att bli. Jag höftar och går på känsla och smak.
3. Ha i citronsaft eller citronarom. Var försiktig med aromen, gå inte åt så mycket. Ha även i om ni vill färga frostingen.
4. Ha eventuellt i någon matsked kokande vatten om den känns för hård för att spritsa.
5. Spritsa era cupcakes med valfri tyll.




Inte dom snyggaste, men goda tyckte mammas arbetskamrater. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar