22 maj 2014

Silviakaka i långpanna

Ingredienser
6 Ägg
6 dl Strösocker
3 dl Vatten
6 dl Vetemjöl
6 tsk Bakpulver
Smör
Kokos

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader C. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Ha i vatten, mjöl och bakpulver.
3. Smöra en lånpanna och bröa med kokos istället för ströbröd.
4. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Prova med sticka, den ska komma ur torr.
5. Låt svalna.

Topping
200g Smör
2 dl Strösocker
2 Äggulor
4 tsk Vaniljsocker
2-3 dl Kokos

Gör så här:
1. Smält smöret och ta bort det från plattan.
2. Rör i strösockret och vaniljsockret.
3. Låt svalna lite innan du har i äggulorna
4. Bred ut över kakan och strö kokos över.
5. Låt stelna innan du skär kakan i rutor.


Bakade denna på jobbet så en mobilbild får duga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar