15 november 2014

Mjuka pepparkaksmums

Ingredienser
150g Smör 
350g Ljus Sirap
2½ dl Strösocker
1 Påse Pepparkakskrydda
2½ dl Mjölk
2 Ägg
1 tsk Bikarbonat
2 msk Varmt Vatten
5½ dl Vetemjöl
1 dl Vispgrädde
150g Choklad
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Smält smör i en stor kastrull ihop med sirapen, sockret och kryddorna. 
3. Drag kastrullen från värmen och rör i mjölken och äggen. 
4. Lös bikarbonat i vattnet och rör ned. 
5. Rör ned vetemjölet och vispa till slät smet.
6. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Jag smorde och bröade långpannan. 
7. Grädda i mitten i ugnen 45-50 minuter tills kakan har stannat i mitten. Låt den svalna. 
8. Dela chokladen i mindre delar så den smälter lättare. 
9. Koka upp grädden och dra av den från värmen. 
10. Ha i chokladen och rör tills den smält. 
11. Bred chokladglasyren på kakan och låt den stelna.
12. Jag rev resten av chokladen och hade på. Sen är det bara att skära rutor och njuta.  

Jag hann att smaka ett hörn innan jag gick hem. Den blev riktigt god. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar